31 august 2013

SPICY QUESADILLA MED TUN, JALAPENOS, KRYDDERURTER OG FRISK ÆBLESALSA


Vi beklager stilheden på bloggen, men der sker spændende ting og sager for tiden med gymnasiestart og sjove projekter. Men i dag bliver der i hvert fald serveret sprøde og stærke quesadillas med tun, masser af krydderurter og en lækker og frisk æblesalsa til her på bloggen. De smager super godt, og er faktisk gået hen at blevet en af mine nye favoritter. De gør sig super godt som snack når der er gæster på besøg eller, som jeg gjorde, nydt som aftensmåltid med en god, sprød salat til :-)

SPICY QUESADILLA MED TUN, JALAPENOS, KRYDDERURTER OG ÆBLESALSA, TIL 4 PERSONER (SERVER MED EN GOD SALAT)
ÆBLESALSA
2 syrlige æbler
1 rødløg
1 bundt forårsløg
½ bundt dild

½ bundt koriander
2 spsk rapsolie
4 spsk æblecidereddike

2 spsk vand
1 tsk dijonsennep
Salt og peber

Fjern kernehuset og skær æblerne i meget små tern. Pil rødløget og skær også det i fine tern. Snit forårløgene fint. Hak krydderurterne og rør marinaden sammen. Vend det hele godt sammen og smag til. 
QUESADILLA MED TUN
2 dåser tun i vand, drænet
2 spsk creme fraiche
2-3 spsk jalapenos, hakket fint
1 citron, saften af
1 tsk dijon sennep
Salt og peber
½ rødløg, hakket
½ bundt dild, hakket
½ bundt koriander, hakket
4 fuldkornstorillapandekager
Revet ost

Rør den drænede tun sammen med creme fraiche, hakkede jalapenos, citron, sennep, salt, peber og hakkede rødløg og krydderurter. Varm en pande op, meget gerne en grillpande. Læg en madpandekage frem, drys den med ost, smør halvdelen af tunen ud på pandekagen, top med ekstra ost og til sidst endnu en pandekage. Steg quesadillaen sprød på panden. Gør det samme med den næste. De kan også laves i ovnen. Skær dem ud i 8 stykker og server dem mens de er lune med den friske æblesalsa til. 


KNUS,
Chris

11 kommentarer:

  1. Årh, yum - lyder bare så godt med tuna-melt-quesadillas :)

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Anne - jeg lover dig at det var godt! :-)

      Knus,
      Chris

      Slet
  2. Mmm, lækkert. Lyder som noget jeg skal prøve en af dagene.
    Jeg må endnu engang rose jeres lækre opskrifter. Man finder altid noget nyt og lækkert hos jer, så tak for det.
    Jeg ville dog ønske at jeres opskriftsindex var mere opdateret. Håber snart I er færdige med at opdatere det. Det kan nemlig tage lidt tid at lede efter en bestemt opskrift :-/

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også super godt, kan klart anbefales! Tusind tak for de søde ord! Ja, det er for dårligt med opskriftindexet, vi beklager meget! Det er et større projekt, som vi ikke lige har fundet tid til endnu :-(

      Knus
      Chris

      Slet
  3. Det lyder lækkert. Prøv at lave salsaen med både tomat og æble, hvor i fjerner snasket fra tomaterne, og skærer tomaterne i tern. Tomat og æble er meget dejlig sammen, da de indeholder den samme syre. Jeg fandt på en tomat/æble-salat i sin tid, som også er rigtig god til nogle gode ben og andet svinekød.:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også super godt! Lyder super lækkert med en æble/tomatsalsa :-)

      Knus
      Chris

      Slet
  4. Super lækker opskrift. Jeg fik lavet dem til frokost igår, og opskriften kan varmt anbefales!
    Godt arbejde piger, I har bare verdens bedste opskrifter! :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. FEDT at høre, jeg er også blevet helt vild med dem! Og tusind tak, det er vi glade for at du synes! :-)

      Knus
      Chris

      Slet
  5. Super lækkert ser det ud! Det vil jeg helt klart prøve at lave
    Hvilket kamera bruger du Chris?

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak - de kan klart anbefales! Jeg bruger et Canon 60d :-)

      Knus

      Slet
  6. husk at lave æblesalsaen også. det var super lækkert:) Berit

    SvarSlet